KREDİ ALMA ŞARTLARI

İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Kredi Yönetmeliğine göre kredi alma şartları ve gerekli bilgiler aşağıda belirtilmektedir.

1-    İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan yükseköğrenim öğrencilerine ‘’ Geri Ödemeli Kredi’’ desteği sağlamaktadır.

2-    İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın www.itsovakfi.org.tr adlı internet sitesinde bulunan Kredi Başvuru Formu eksiksiz, tam ve doğru bir şekilde doldurulmak zorundadır. Öğrenciler bulundukları beyandan kendileri sorumludur.

3-    Kredi Başvurusu kabul edilen öğrencilere o an yürürlükte olan asgari ücretin netinin 1/4’ü kadar kredi, 9 ay ( Ekim-Haziran) süreyle verilir.

4-    Öğrenciler kredi borçlarını öğrenim süreleri bittikten 2 (iki) yıl sonra, o an yürürlükte olan asgari ücretin netinin 1/4’ü kadarını aldıkları ay ve/veya yıl kadar düzenli olarak ödemek zorundadır. Amaç her kredili öğrencinin kendinden sonra bir öğrencinin okumasına destek olmasıdır.

5-    Kredi başvurusu kabul edilen öğrencilere vakıf tarafından verilecek olan taahhütname; en az 1 tanesi memur olmak kaydıyla toplam 2 adet kefil ve krediyi alacak öğrencinin noter huzurunda imzalaması gerekmektedir. Öğrenciler mutlak suretle halen devlet dairesinde çalışmakta olan 1 adet memur kefil getirmek zorundadır.

6-    Sınıf veya dönem tekrarı yapan öğrencilerin kredisi kesileceğinden, öğrenciler her yıl sınıf geçtiklerine dair öğrenci belgesi getirmek zorundadır.

7-    Öğrenciler beyan ettikleri iletişim (telefon ve adres) bilgilerindeki herhangi bir değişikliği vakfa bildirmek zorundadır.

KREDİ BAŞVURUSU KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLERİN GETİRMESİ GEREKEN BELGELER

1. Kefil Memur ise Memuriyet Belgesi, emekli ise Emeklilik Belgesi
  2. Öğrenciye ait İş Bankası Hesap Numarası
  3. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  4. Aile Gelir Bildirim Belgesi ( Anne- Baba Maaş Bordrosu )
  5. Bir Adet Fotoğraf
  6. Sabıka Sicil Kaydı
  7. İkametgâh İlmühaberi
  8. ÖSYS Sonuç Belgesi veya Ara sınıflar için öğrenci kimlik fotokopisi
  9. (Kredi başvurusu kabul edilen öğrenciler vakıf tarafından verilecek olan taahhütname ve kredi başvuru formunu doldurulmak zorundadır. ÖĞRENCİ VE KEFİLLERİN AYNI ŞEHİRDE OLMASI HALİNDE KULLANILABİLİR.) TAAHHÜTNAME
  10. ÖĞRENCİ VE KEFİLİN FARKLI ŞEHİRLERDE OLDUĞU TAKDİRDE AYRI AYRI NOTER TAAHHÜTNAMESİ YAPTIRMASI GEREKMEKTEDİR.
    a-) Öğrenci Taahhütnamesi
    b-) Kefil Taahhütnamesi